Čebelarstvo Kapun z dolgo tradicijo

Objavljeno Avtor: gorecwp Oznaka:

Čebelarstvo ima v Sloveniji močno tradicijo, ki sega daleč v preteklost. Pohvalimo se lahko z značilnim slovenskim čebelnjakom, čudovitimi panjskimi končnicami in seveda z našo avtohtono kranjsko čebelo. Lahko bi trdili, da imamo Slovenci čebelarstvo v genih, tradicionalno smo vezani na čebelarstvo, čebele in njihov pridelek. Za več podatkov o čebelarstvu v Sloveniji si lahko preberete na dani povezavi.

Zgornja povezava vas bo preusmerila na spletno stran, kjer se vam bo predstavilo družinsko podjetje pod imenom čebelarstvo Kapun iz Krajinskega parka Goričko, s svojo spletno trgovino Medeni zaklad. Začetki ukvarjanja družine Kapun s čebelarstvom segajo v daljno leto 1978. Danes čebelarijo ob robovih Krajinskega parka Goričko. Primarno se ukvarjajo v vzrejo čebeljih matic in čebeljih družin, ponujajo pa tudi različne čebelje produkte.

Kapun čebelarstvo ima veliko ponudbo različnih vrst medu, cvetlični in kostanjev med pa imata celo certifikat SMGO – Slovenski med z geografsko označbo. Gre za 100 % naravni med slovenskega porekla, visoke kakovosti, z edinstveno aromo, barvo in okusom. Poleg cvetličnega in kostanjevega medu pa lahko poskusite tudi ajdov med, ki ima specifičen pekoč in grenak okus. V pestri ponudbi lahko najdete tudi cvetlični prah in čebelji vosek. Poleg medu, cvetličnega prahu in čebeljega voska, čebelarstvo Kapun ponuja tudi edinstvene sveče, različnih oblik in velikosti, narejene iz 100 % čebeljega voska, ki ne vsebujejo nikakršnih dodatnih primesi parafina, nafte ali petroleja. Dodatna vrednost sveč iz čebeljega voska je tudi ta, da čistijo zrak, zaradi prisotnosti propolisa, in oddajajo prijeten vonj po medu in propolisu.

Čebelarstvo Kapun vam tako ponuja unikatne, naravne izdelke, slovenskega porekla. Na njihovi spletni strani lahko najdete vse zgoraj naštete izdelke. Poskusite jih in hitro boste spoznali pravo kakovost slovenskih medenih izdelkov, ki se jim ne boste želeli odreči. Privoščite si medeni vikend, posladkajte se z njihovim medom, specite božanske medenjake in si ob soju njihovih sveč iz čebeljega voska privoščite sproščujoč večer. Zagotavljam vam 100 % sprostitev, ki jo boste rade volje še kdaj ponovili.