Letalski posnetek

Objavljeno Avtor: gorecwp Oznaka:

Danes se vsi že zelo radi slikamo. Ampak to ni danes današnja tema. Ja, nekaj v zvezi s slikanjem pa bomo govorili. Ste že kdaj videli kakšen letalski posnetek. Sigurno vas je že kakšna slika osupnila, ko ste videli kako lepo vse zgleda od zgoraj. Ampak nekaj takega mi težko sami naredimo, kot prvo moramo se sesti v letalo, da naredimo posnetek iz zraka. Samo teh posnetkov se večinoma ne dela za naš album doma, ampak jih rabijo določena podjetja, tudi na geodetskih storitvah je včasih ta letalski posnetek pomemben. Zato si tukaj lahko nekaj o tem preberete https://www.dezis.si/

letalski posnetek

Posnetki iz zraka  se večinoma snemajo za fotografije, kjer drugače ni dostopno. Večkrat rabijo sliko zavarovalnice, ko nam vreme poškoduje kritino. Takrat letalski posnetek še kako pride prav. Tudi zelo visoke stavbe ali vetrnice je najlažje fotografirat iz zraka. Vse te fotografije izvajajo z UAV brezpilotnim letalom, ki ima opremljeno primerno kamero za take posnetke. Kamera mora bit res kakovostna, da lahko dobijo lepo in jasno sliko.

In kje se največkrat uporabljajo letalski posnetki?

Agencije za nepremičnine lahko objekte in okolico pokažejo iz zraka in tako lažje povečajo prodajo svoje nepremičnine.

Tudi zavarovalnicam pridejo ti posnetki še kako prav. Saj je včasih škoda zaradi vremena narejena na strehah. Tudi v gozdovih je včasih škoda narejena zaradi vremena ali požara. Zato je posnetek iz zraka še kako dobrodošel.

Tudi krovcem pride ta posnetek zelo prav, posebej če morajo kako višjo streho popravljat ali pa če so objekti težko dostopni.

Reševalne službe so tudi včasih dilemi in ne vedo kje se naj lotijo reševanja. Posebej če se gre za kakšen požar, poplavo, plaz ali kakšno drugo reševanje posebej v težko dostopnem terenu. Ne ni to zamudno delo reševalcev ampak jim olajša delo na terenu.

Letalski posnetek nam še kako pride prav v določenih pogojih. Res pa da to niso fotografije vedno za naš album, ampak za določena podjetja.