medicina-dela

Medicina dela

Objavljeno Avtor: gorecwp Oznaka:

Vsi smo veseli, ko dobimo neko službo, pa če je to samo za nekaj mesecev ali pa pač let. Je pa zakonsko določeno, da pa morate narediti tudi zdravstveni pregled. Medicina dela opravlja zdravstvene preglede za službe. Tukaj boste izvedeli, če ste  primerni za tisto delo, ki bi ga naj dobili ali ne. Je pa kaznivo, če vas kateri delodajalec ne pošlje na ta pregled. Prav tako je pa ta pregled dolžen plačati delodajalec sam.

medicina dela

Medicina dela se ukvarja z zdravstvenimi pregledi za službo. Marsikdo je res vesel, da dobi službo, ampak če ne opravi tega pregleda oziroma če je pregled opravljen negativno pa dela ne more dobiti, saj ne v tisti službi, kot bi ga naj. Medicina dela vam pregleda na zdravstvenem pregledu marsikaj. Je pa tudi drugače na vsakem pregledu, odvisno od službe. Pri nekaterih pregledajo več, pri nekaterih pa več. Pregledali vam bodo zagotovo kri, vid, urin, tudi bitje srca oziroma EKG, potem tudi sluh lahko preverijo. Pri ljudeh, ki bodo delali na višini tudi z pregledom ugotovijo, če imajo vrtoglavice oziroma, če se bojijo višine. Pregled lahko vsebuje še marsikaj. Je pa tako, da pa morate na pregled prinesti kakšne izvide, če ste kdaj imeli kakšno operacijo in pa tudi kartoteko od vas, ki jo dobite pri svojem osebnem zdravniku.

Medicina dela, ki se ukvarja z zdravstvenimi pregledi za službe, jo je nujno obiskati. Delodajalec, ki vas hoče zaposliti bo plačal ta pregled, ne plačajo pa tega vsi. Je pa plačilo pregleda drugače lahko kar drago. Ne pozabite vseh izvidov prinesti s sabo. Za pregled si lahko vzamete kar nekaj ur, ker to zagotovo ta dan ne boste edini za pregled. Seveda pa na pregled ne pozabite tudi prinesti napotnega lista, ki vam ga da delodajalec, če ga mogoče on ne pošlje. Verjamem pa da boste pregled opravili.