čistilna naprava

Betonska naravna čistilna naprava je najbolj zanesljiva

Objavljeno Avtor: gorecwp Oznaka:

Čistilna naprava je lahko v več izvedbah, je lahko biološka torej naravna ali pa je električna. Za katero se boste odločili je povsem od vas odvisno. Za vse čistilne naprave – več informacij dobite na tej povezavi. Naravna biološka čistilna naprava deluje na principu naravne razgradnje odpadkov v čistilni napravi s pomočjo mikro organizmov, kot so na primer alge in bakterije. Zato morate paziti, da se te kolonije v čistilni napravi vzdržujejo, drugače morate jih dodati na primer rjave alge.

čistilna naprava

Naravna čistilna naprava je največkrat betonska s tremi prekati. Ni več dovoljena taka naprava, da bi voda odtekala v naravo, čeprav je tako čista na koncu  v tretjem prekatu, da bi kljub temu, da se vse fekalne vode z gospodinjstva stekajo v napravo, se s pomočjo mikro organizmov povsem očisti in lahko odteče v naravo. Čistilno napravo pa uničijo zelo strupene kemikalije, ki jih ne smete uporabiti.

Čistilna naprava je lahko tudi plastična, ni p tako dolgotrajna in vzdržljiva kot je betonska, ki je skoraj večna, zato se največ ljudi za to odloča. Naravna betonska čistilna naprava ima lahko tudi sešitem za vpihavaje zraka ki pospešuje rast mikroorganizmov, saj je taka naprava zaprta. V njo pa ne sme priti nič takega, kar in topno v vodi od blaga do las, ker se bo čistilna naprava enostavno ustavlja in pokvarila. Enako velja za kemikalije.

Katera čistilna naprava je za vas primerna je odvisno od tega, kje je vaša stavba ink aj je možno ter z zakonom predpisano. Tudi od velikosti stavbe ter števila uporabnikov. Vsekakor se je dobro posvetovati s strokovnjaki, je pa gotovo naravna čistilna naprava zanesljivejša od električne, ker lahko pride do izpada elektrike in taka naprav ne deluje. Rešitev je sicer sončna elektrarn z lastno elektriko, pa še to ni povsem zanesljivo. Dobro o tem premislite, kaj se vam najbolj splača.