električna gorska kolesa

Električna gorska kolesa – vse kar morate vedeti pred nakupom

Bi tudi vi radi v svojem prostem času sedli na električno kolo in se zapeljali do bližnjega hriba, potem so za vas prava izbira kvalitetna električna gorska kolesa, ki jih lahko naročite kar preko spleta. A verjetno se že sprašujete, na kaj vse moram biti pozoren, pred nakupom kolesa. Vse najpomembnejše informacije boste izvedeli v nadaljevanju, zato nadaljujte z branjem. Za začetek pa povejmo, da so električna gorska kolesa okolju prijazno in trajnostno prevozno sredstvo, ki vas bo pripeljalo do razglednih točk, kjer si boste lahko ogledali dih jemajoče prizore narave. Ker je investicija v električno kolo visoka, bodite pri nakupu pozorni na garancijo, ki vam jo prodajalec ponuja in seveda na servis kupljenega kolesa. V vožnji po hribovitih pokrajinah se kaj hitro lahko tudi kaj pokvari in zato je pomembno, da vam proizvajalec koles zagotovi hitro popravilo čim bližje vašemu domu.

električna gorska kolesa

Elektrilna gorska kolesa – karakteristike, ki jih morate poznati pred nakupom

Ena od ključnih komponent vsakega električnega kolesa je zagotovo baterija. Pomembna je kakovost celic v bateriji, kar se običajno odraža v garanciji, ki jo ponuja proizvajalec. Vsekakor boste imeli več zaupanja v baterijo z dveletno garancijo kot v baterijo s poletno garancijo. Proizvajalci navadno postrežejo s podatkom, pričakovanih ciklov polnjenja – običajno med 500 in 1500. A zavedati se morate, da je treba za baterijo skrbeti po navodilih, da bo zdržala do 5 let. Naslednja zelo pomembna komponenta električnih gorskih koles je motor. Če je le mogoče pred nakupom opravite testno vožnjo. Električna gorska kolesa preizkusite na strmem hribu, da boste preverili navor za kolesarjenje v hrib. Pred nakupom preverite tudi, kako daleč se boste lahko prepeljali z enim polnjenjem baterije. A naj vas opozorimo, da obstaja več dejavnikov, ki vplivajo na doseg, kot so: vožnja vhrib; kako pogosto se ustavite in speljete; teža voznika; tlak v pnevmatikah; temperatura; veter; in kako močno vrtite pedale. Še ena od pomembnih informacij, ki jih morate vedeti pred nakupom je teža kolesa, saj na trgu ni lahkih električnih gorskih koles. Električna gorska kolesa polne velikosti, ki so trenutno na trgu, običajno tehtajo od 22 do 25 kg, vključno s težo baterije in motorja. Za konec naj omenimo, da je pomembna tudi kakovost standardnih komponent kolesa, kot so prestavne ročice, zavore platišča itd. Zavedajte se, da za vožnjo po hribovitih terenih, potrebujete dobre komponente.

Električna gorska kolesa za zahteven teren

Na zahtevne terene se lahko odpravite z gorskim električnim kolesom, če pa se boste vozili po asfaltirani cesti, pa pričakujte večji upor koles in večjo porabo energije kot pri lahkih mestnih modelih. Sicer pa električna gorska kolesa odlikuje trpežna konstrukcija, občutljiv električni motor, visokokakovostno vzmetenje, veliko število prestav in vaj 6 hitrosti in nekoliko zahtevnejše upravljanje, kot pri drugih električnih kolesih. Zato vam predlagamo, da si kakovostna električna gorska kolesa pogledate v spletni trgovini podjetja Robeta, kjer vam bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša morebitna vprašanja. Seveda vam bodo tudi svetovali, katero električno gorsko kolo je najbolj primerno za vas ali vaše družinske člane.