hude bolečine v križu

Kako ukrepati pri hudih bolečinah v križu?

Ključno je, da začetne bolečine v križu vzamemo resno in ukrepamo pravočasno, saj se lahko sicer razvijejo v hude bolečine v križu, ki zahtevajo strokovno zdravniško pomoč. Kako si pomagati pri hudih bolečinah v križu? Hude bolečine v križu so pogoste težave, ki se lahko pojavijo zaradi dolgotrajnega nepravilnega sedenja ali dvigovanja težkih bremen. Obisk zdravnika lahko hitro identificira vzroke bolečin in ponudi nasvete za njihovo odpravo ter izključi morebitne resnejše poškodbe ali deformacije.

hude bolečine v križu

Ergonomska rešitev za bolečine v križu

Poleg zdravniške pomoči lahko tudi sami storimo veliko za zmanjšanje bolečin v križu. Pomembno je ohranjati zdravje in moč hrbtnih mišic, ki igrajo ključno vlogo pri pravilni drži telesa in preprečevanju bolečin. Če veliko časa preživite v sedečem položaju in vam primanjkuje časa za vadbo, je lahko ergonomsko oblikovan pisarniški stol SpinaliS odlična rešitev. Gre za patentiran in certificiran medicinski pripomoček, ki je rezultat dolgoletnih tehnoloških raziskav. Ta visokokakovostni izdelek, proizveden v Sloveniji, je že mnogim pomagal pri odpravi hude bolečine v križu, omogočil udobnejše in bolj brezskrbno življenje brez neprijetnih bolečin v hrbtu.

Epidemija bolečin v križu

Statistični podatki o hrbteničnih težavah so zaskrbljujoči. Kar 85 % odraslih se je vsaj enkrat v življenju soočilo z bolečinami v križu, ki niso le redka težava, temveč predstavljajo drugi najpogostejši razlog za bolniško odsotnost.

Študija bolniških odsotnosti v EU iz leta 2013 je pokazala, da mišično-skeletne motnje, med katere spadajo tudi hude bolečine v hrbtu, povzročijo kar 60 % bolniških odsotnosti. To predstavlja pomemben izziv za delodajalce in zaposlene, saj bolniške odsotnosti niso le finančno breme, ampak tudi ovira za produktivnost. S pravo odločitvijo za ergonomske stole SpinaliS, ki preprečujejo težave s hrbtom, lahko podjetja dosežejo povečanje delovne učinkovitosti in zmanjšanje bolniških odsotnosti. Hkrati bodo delavci kljub dolgotrajnemu sedenju ostali brez bolečin v križu, kar bo prispevalo k njihovemu večjemu zadovoljstvu.

Ergonomske rešitve za udobno sedenje

Nakup ergonomskega stola, kot je SpinaliS, je ena od učinkovitih rešitev za preprečevanje ali zmanjšanje hude bolečine v križu in hrbtu. Ta stol posnema sedenje na žogi, spodbuja pravilno držo ter zagotavlja ergonomsko podporo, ki razbremeni hrbtenico in izboljša prekrvavitev.

Dinamično sedenje za boljše zdravje

Ergonomski stol SpinaliS omogoča dinamično sedenje, ki omogoča izbiro med dvema načinoma sedenja. Pri aktivnem sedenju se stol prilagodi vaši medenici in hrbtenici, premika se skupaj z vašimi gibi. Ko želite počivati, se preprosto premaknete na konec sedeža, kjer se udobno naslonite na naslonjalo, obdržite pravilno držo hrbtenice.

Company Reviews

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja