Jerihonska roža

Posted on by : gorecwp Tags:

Velika večina še vas zagotovo ni slišala za rožo za katero ni potrebno veliko skrbeti, njeno ime pa je Jerihonska roža. Za to rožo ni potrebno skrbeti nekaj zelo, saj tudi v bistvu brez vode preživi več let. Vse to se sliši zanimivo ali ne? Več na https://jerihonska-roza.si/. Jerihonska roža je rastlina, ki v bistvu lahko rečemo da je simbol za novo rojstvo. Je tudi mistična rastlina. Rastlina izvira iz puščav, kjer rastlino veter nosi okoli in pa rastlina nato oživi ko dežuje.

jerihonska roža

 Ta roža je takšna, da je suha in nato jo samo postavimo v nekakšen pokrov z vodo in rastlina oživi in tudi ozeleni. Zato rečemo, da je simbol ponovnega rojstva, saj iz čisto suhe rastline, rastlina oživi in postane zelena, kot vsaka druga rastlina oziroma roža. Potem jo lahko na primer več dni zalivamo oziroma ji zagotavljamo vodo in potem, ko se nam preprosto več ne da ali pač preprosto pozabimo na njo pa se posuši in lahko v suhem stanju preživi vrsto let. Ko pa se spomnimo na njo pa spet samo damo vodo v pokrov in rožo v to vodo. Jerihonska roža naj bi odganjala tudi molje, to pomeni da jo lahko samo nekam v omaro, kjer imamo oblačila. Uporablja se tudi za pomladitev kože, torej v kozmetične namene. Nekatere države pa jo podarjajo oziroma si jo podajajo iz roda v rod, oživijo pa jo med božičem in ob veliki noči.

Jerihonska roža je še posebej za tiste, ki vam vsaka roža rada umre. Ker če boste pozabili, da morate zalivati to rožo, vam ne bo umrla, ampak se bo samo posušila. Ko pa se boste spet spomnili na njo, pa ji samo v kakšno posodo ali v pokrov nalijte vodo in jo dajte v pokrov. Boste videli, da je to zanimiva rastlina.