Kako zaslužiti denar z igranjem video iger

Objavljeno Avtor: gorecwp Oznaka:

Vsi, ki smo mlajši od 50 let smo sigurno igrali računalniške igrice in si krajšali čas z njimi. Lahko smo tudi tekmovali med sabo in se primerjali. Ko je obdobje otroštva minil so nehali igrati video igre. V sedanjem času, starši otroku, ki je star 16 let že govorijo da je prestar za igranje video iger. To sploh ni res, saj starši mislijo da je to kot igranje človek ne jezi se, ker se z to igro ne da preživljat. Z igranjem video iger pa se da preživljat in to tudi veliko bolje ko neka navadni ali napovprečno plačo in v igranju še uživaš. Pri navadnem delu, ki ga pa imamo pa nas ne veseli.

Z igranjem video iger se da preživeti na več načinov, eden od načinov je da posnameš svojo igro in jo objaviš na spletnih platformah kot je Youtube. To še posebaj velja za igre, ki so pred kratkim izšle. S tem se da kar lep kupček denarja iztržiti. Denar pa zaslužiš s tem ko pridobivaš subscriberje ali slovensko sledilce in pa seveda z ogledi. Drudi način je če si zelo dober v kakšnji muliplayer igri, obstajajo tekmovanja in turnirji kjer tekmuješ za nagrado take ige so na primer PUBG, League of Legends, Call of duty in ena najbolj znanih iger zadnjih časov Fortnite.

Ena od možnosti je da začneš prenašati stream, ko pomeni da snemaš kako igraš v živo in se potem pogovarjaš z svojimi gledavci, ki ti lahko donirajo kaj denarja. Najbolj znana platforma za streamanje je Twitch. Najbolj znan stremer je Ninja, ki je profesionalni igralec video iger. Zaslovel je ko je začel igrati Fortnite igro in je postal eden prvih profesionalnih igralcev Fortnite-a. On vsak mesec zasluži več kot 500.000 dolarjev. Tako da starši ne govorite otrokom, da se z igranjem video iger ne da preživljati.