odškodnina za poškodbo pri delu

Kako se dobi odškodnina za poškodbo pri delu

Odškodnina za poškodbo pri delu je lahko zelo visoka, več na https://www.odskodninaplaninsec.com/odskodnina-za-poskodbo-pri-delu/. Evidenca o vaši nesreči bo koristna, če boste vložili zahtevek za odškodnino ali boste morali zahtevati ugodnosti, vključno z zakonskim nadomestilom za bolniško delo. Nesrečo lahko zabeležite tako, da jo prijavite na delovnem mestu in obiščete zdravnika. Dobro je tudi, da fotografirajte svojo poškodbo in karkoli je povzročilo vašo nesrečo. Poskrbite, da imate kontaktne podatke za vsakogar, ki je bil priča vaši nesreči. Čim prej si zabeležite svojo nesrečo – vključite lahko risbe, če vam bodo pomagale pokazati, kaj se je zgodilo. Prosite morebitne priče, naj naredijo zapiske in jih delijo z vami. Odškodnina za poškodbo pri delu je odvisna od tega, ali je nesreča pravilno dokumentirana in prijavljena.

odškodnina za poškodbo pri delu

Prijava nezgode pri delu je nujna drugače odškodnina za poškodbo pri delu ne bo veljavna. Komu boste prijavili nesrečo, je odvisno od tega, kje ste delali, kakšen je vaš zaposlitveni status – to pomeni, ali ste zaposleni, delavec ali samozaposleni. Lahko prosite nekoga drugega, da vam prijavi nesrečo, če tega ne zmorete sami. Najbolje je, da to stori profesionalec na zgornji povezavi.

Manjše organizacije imajo morda še vedno knjigo nesreč, zato se je vredno vprašati, ali je mogoče vašo nesrečo zabeležiti. Če knjige nesreč ni, zapišite podrobnosti o nesreči in jo pošljite svojemu vodji ali osebi, ki jo prijavite. Kopijo obdržite zase. Najbolje je, da se čim prej naročite na pregled pri osebnem zdravniku. V vašo zdravstveno kartoteko lahko zapišejo podrobnosti o vaši nesreči in oskrbijo vašo poškodbo.

Preverite svojo pogodbo, da ugotovite, ali vam mora delodajalec dati plačan dopust za vaš termin odsotnosti z dela, da obiščete zdravnika. Preverite, ali od delodajalca lahko dobite pogodbeno bolniško nadomestilo. Če ste zaposleni ali agencijski delavec, lahko prejemate zakonsko nadomestilo za bolniško delo do 28 tednov. Če ste samozaposleni in imate zavarovanje za zaščito dohodka, lahko vložite zahtevek. Če nimate zavarovanja, lahko preverite, kakšne ugodnosti lahko dobite, vključno s tem, če je možna odškodnina za poškodbo pri delu od vaše zavarovalnice.