Radiatorji so vredni temeljitega premisleka

Posted on by : gorecwp Tags:

Radiatorji so obvezna oprema prav vsakega doma, poleg funkcionalnosti pa so pridobili tudi estetski pomen, zato je izbire tovrstnih ogreval vse več. Radiator je ogrevalna naprava, ki postaja celo del pohištva oziroma notranje opreme, zato morata njegovemu izboru nameniti kar nekaj časa.

Radiatorji

Verjetno bi radi, da je vaš dom kar najbolje funkcionalen, prostor izkoriščen, vzdušje pa prijetno in toplo? Če veliko časa posvečate izbiri talnih in stenskih oblog, pohištvu in dodatni opremi, potem si vzemite nekaj časa tudi za izbiro radiatorjev.

Na voljo imate radiatorje v različnih oblikah in velikostih. V različne prostore se namreč podajo različni tipi ogreval, že nekaj časa pa lahko izbirate tudi med različnimi barvami radiatorjev, kar lahko dodobra popestri videz in vzdušje v vašem domu. Vedeti morate le, kakšne radiatorje bi namestili v posamezen prostor. Če je vaša dnevna soba opremljena popolnoma minimalistično ali v zgolj dveh barvnih odtenkih, potem si poskušajte zamišljati, kako bi na vse skupaj deloval nenavaden, opazen in barvit radiator. Morda bi vam bila takšna poteza všeč, morda ne, saj ima vsak človek pač svoj okus.

Kakor koli se že odločate, mimo klasike preprosto ne moremo. Še vedno se v domove najpogosteje nameščajo klasični, pravokotni radiatorji nevtralnih barv, katerih primarna naloga je kakovostno ogrevanje, ne pa estetika.

Radiatorje najpogosteje nameščamo pod okna, saj je to mesto, kjer zrak najbolj kroži. Tam radiator zrak ogreva in ga dviga proti stropu, s tem pa postopoma ogreje celoten prostor. Poskrbeti morate tudi za to, da boste imeli v domu dovolj radiatorjev, da bodo lahko ogreli vse prostore. V nekaterih prostorih ga, nenazadnje, niti ne potrebujete, so pa prostori, kjer je nujno potreben, na primer kopalnica. Večerna prha namreč ni prav nič prijetna, če je v kopalnici hladno in s tem neprijazno.

Radiatorji so torej izredno pomembni in o njih je treba razmišljati že v začetku postavitve doma.

Company Reviews

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja