skladiščenje

Skladiščenje tovora mora biti ustrezno in tovoru primerno

Objavljeno Avtor: gorecwp Oznaka:

Skladiščenje je izraz, ki označuje fizično shranjevanje tovora v prostoru ali pa zunaj, na prostem. Kam s stvarmi, kako pravilno skladiščiti tovor in katere vrste skladiščenja poznamo, si preberite na priloženi spletni strani. Prav tako bost ena tej povezavi našli kontaktne informacije, preko katerih se boste lahko dogovorili za shranjevanje vašega tovora. Za vsako stvar je namreč izjemno pomembno shranjevanje v optimalnih pogojih, kjer je tovor zavarovan pred krajo in zaščiten pred vremenskimi vplivi, razen v primeru vremensko odpornega tovora, slednji je lahko skladiščen zunaj.

Značilnosti primernega skladiščenja
Vse stvari in tovore je potrebno skladiščiti na primeren način. Tako je vremensko neodporen tovor najbolje shranjevati v varnem in suhem skladišču, kjer je zaščiten pred vremenskimi vplivi, kot so sonce, dež, sneg in veter. Za vse vrste tovora pa je pomembno, da je skladišče opremljeno z nazornimi kamerami, ki preprečujejo kakršnekoli kraje. Prav tako je pomembna še izkušena ekipa, ki skrbi za tovor od prihoda, skozi celoten čas shranjevanja, pa vse do pošiljanja. Tako zaposleni ob prihodu tovora preverijo, v kakšnem stanju so stvari, če so primerno označene in če imajo ustrezno dokumentacijo. Ob izpolnjevanju pogojev sledi previdno raztovarjanje z viličarjem. V nasprotnem primeru pa se najprej uredi vse potrebno, šele nato pa se tovor raztovori. Po raztovarjanju sledi razporeditev tovora po skladišču, kjer se ves čas shranjevanja skrbi za varnost blaga in čistočo prostorov.

Zunanje skladiščenje
Poznamo pa tudi zunanje shranjevanje, ki je primerno za vremensko odporen tovor. Ta opcija je enako kot shranjevanje v notranjosti zaščitena pred krajo, ni pa zaščitena pred vremenskimi vplivi. Shranjevanje tovora zunaj je navadno cenovno ugodnejše od notranjega skladiščenja, saj vključuje le stroške samega shranjevanja. Notranje skladiščenje pa poleg same cene shranjevanja, vključuje še stroške osebja in potrebne dodatne opreme. Kljub nižjemu strošku zunanje shranjevanje ni primerno za vse vrste tovora, tako se lahko na prostem skladišči le tovor, ki je označen kot vremensko odporen.