Vijačni kompresorji

Kompresorje poznamo skoraj vsi. Ampak ali ste vedeli, da obstajata dve vrsti kompresorjev in to sta batni kompresorji in še vijačni kompresorji. V kakšnih velikih industrijskih obratih boste pa zagotovo potrebovali vijačni kompresor, saj je le ta namenjen celo dnevnemu delovanju, kot pa batni, ki so namenjeni delovanju le nekaj časa na dan. Če imate veliko industrijo oziroma industrijski obrat vam bodo vijačni kompresorji prišli še kako prav. Le ti so namenjeni, da delujejo s polno močjo celi dan. Ker pa recimo v majhnih industrijah ne delate veliko, tudi tam ne potrebujete vijačni kompresor, ampak bo čisto dovolj, če si kupite batnega.

vijačni kompresorji

Vijačni kompresorji imajo veliko prednosti, zraven tega, da lahko delujejo celi dan brez prestanka. Ena od dobrih lastnosti je tudi, da so vaši produkti narejeni zelo kvalitetno in tudi hitro. Delajo pa vsi kompresorji kompresiran zrak.

Vijačni kompresorji so nastali leta 1954 in izumilo jih je eno podjetje, ki je še danes v bistvu največji proizvajalec kompresorjev vseh vrst, ne samo vijačnih.  Danes so glavno gonilo vijačnih kompresorjev olje, nekoč pa tega niso imeli. So pa vijačni kompresorji z oljem zelo dobri, saj proizvajajo zelo čist zrak.

Vsi kompresorji, tudi vijačni so pa dan danes narejeni tako, da porabijo zelo malo goriva. Posledično pa prihranimo tudi pri denarju. Ker je pa vsak denar pomemben, so tudi kompresorji zelo priljubljeni. Je pa na tržišču veliko različnih kompresorjev. Vam pa priporočam nakup vijačnih kompresorjev, če imate velik industrijski obrat in hočete, da naprave delujejo celi dan. Če pa rabite kompresor, da deluje le nekaj ur na dan potem pa pač izberite batnega. Veliko izbiro vijačnih kompresorjev najdete v trgovini, ki se imenuje Pentiv. Tukaj so res odlični vijačni kompresorji in pa tudi velika izbira le teh je. Tudi cena je primerna kvaliteti.

Še danes si kupite vaš vijačni kompresor, če ga potrebujete.