darilo ob rojstvu

Darilo ob rojstvu naj bo nekaj posebnega, predvsem pa uporabnega

Otrok je nekaj najlepšega, kar se človeku lahko zgodi v življenju; z njegovim prihodom se naša življenja popolnoma spremenijo, na novo pa si postavimo tudi prioritete. Babice, dedki, tete, strici, nečaki, vse daljne in bližnje sorodstvo, celo neznanci na ulici so navdušeni nad malčki. Če kupite unikatno, predvsem pa uporabno darilo ob rojstvu otroka, se boste staršem za vedno usedli v srce, otrok pa se bo vedno, ko bo v roke prijel vaše darilo ali oblekel komplet, ki ste mu ga kupili, spomnil na vas.

Kakšno darilo ob rojstvu izbrati?

Novopečeni starši bodo gotovo navdušeni nad prav vsemi darili, ki jih bo otrok dobil, a vseeno glejte, da izberete nekaj uporabnega in ne zgolj nekaj, na čemer se bo nato še leta le nabiral prah, nazadnje pa bo pristalo v smeteh.

Najbolj oseben vtis boste naredili, če izberete npr. personalizirano odejico, bodi, ninico, kamor je izvezeno otrokovo ime. Odejica vam bo še kar nekaj let po rojstvu otroka prišla prav – novorojenčka lahko vanjo zavijete že, ko ga peljete domov iz porodnišnice, potem ga vanjo zavijete vsakič, ko ga date spat ali pa, ko ga dojite, osušite ga z njo po vsakem kopanju ali ko pride iz bazena … Skratka, odejice lahko uporabljate vse dokler je otrok ne preraste. Tudi bodiji so odlična ideja za darilo, saj jih otroci veliko rabijo, a žal jih bodo kmalu prerastli. Pa nič zato, spomin na prve mesece bo ostal za vedno. Brez ninic pa dojenčki tako ali tako ne morejo – dajte jim jih v posteljo in z njo se bodo crkljali, tolažili in zazibali v spanec.

darilo ob rojstvu
Najbolj oseben vtis boste naredili, če izberete npr. personalizirano odejico, bodi, ninico, kamor je izvezeno otrokovo ime.

Seveda lahko ob rojstvu podarite tudi kakšen nakit – npr. zapestnico z otrokovim imenom, obesek s prav posebnim motivom (npr. angelček), tudi mami lahko podarite kos nakita. Prav tako zelo praktično darilo ob rojstvu so tudi kompleti otroških oblačil – te otroci v prvih nekaj letih nenehno preraščajo, zato je treba kupovati nove, kar pa ni poceni. Otroška oblačila so dokaj draga, zato boste novopečenim staršem v veliko pomoč, če boste kdaj pa kdaj vi kupili komplet oblačil. Če se odločite za nakup otroških pajkic in majice, gotovo ne boste zgrešili, sploh če izberete nekoliko oversized majico, ki bo omogočila, da jo bo otrok nosil še zelo dolgo. Tudi pajacki za otroke ne gredo nikoli iz mode, saj so zelo praktični za uporabo, otrokom ne lezejo dol, enostavno jih je tudi obleči. Pajace lahko uporabljate tudi namesto pižame, saj so zelo mehki in nežni do otroške kože. Odlično darilo ob rojstvu so tudi otroški romperji, ki imajo naramnice in se zato lahko prilagajajo otrokovi rasti. Na voljo pa so vam tudi kompleti trenirk, kombinezoni, pižamice … Možnosti za prekrasno darilo ob rojstvu je res ogromno.

Oblačila za otroke zahtevajo najkakovostnejše materiale

Trgovine so prepolne najrazličnejših otroških oblačil, zato izbira res ni problem. Problem pa je sama kakovost teh oblačil – nemalokrat se zgodi, da se otroška oblačila že po nekaj pranjih začnejo trgati, z vsakim pranjem bolj bledijo, se zmuckajo, gumbi se trgajo … Oblačila, ki jih prinesemo iz trgovine pogosto smrdijo po vseh barvilih in kemikalijah, ki jih vsebujejo, izdelana so iz nekakovostnih materialov, ki ne dihajo, da o izkoriščanju poceni delovne sile v manj razvitih državah, kjer se proizvaja večina oblačil niti ne govorimo.

Otroška oblačila bi morala biti izdelana iz najkakovostnejših materialov, saj je otroška koža zelo nežna in občutljiva. Res je, da otroci oblačila zelo hitro prerastejo in jih je zato stalno potrebno menjavati, a to še ne pomeni, da si ne zaslužijo kakovostnih oblačil. Preden torej kar tako kupite neko oblačilo kot darilo ob rojstvu se dobro pozanimajte, kakšna je sestava tega kosa oblačila. Naj bodo materiali čim bolj naravni, predvsem pa naj bodo oblačila raztegljiva, saj to prispeva k večji udobnosti in dolgotrajnejši rabi oblek. Otroci se radi plazijo po tleh, tekajo, plezajo po drevesih, ko so majhni veliko hrane pristane na njihovih oblačilih, usedejo se kar na ulico ali na tla v trgovini, skratka priložnosti za to, da so njihova oblačila umazana je nešteto. V prvih nekaj letih boste tako pogosto uporabljali pralni stroj, tudi likali boste veliko, zato je še toliko bolj pomembno, da so oblačila narejena iz trpežnih materialov, ki se ne obrabijo tako kmalu.

darilo ob rojstvu
Otroška oblačila bi morala biti izdelana iz najkakovostnejših materialov, saj je otroška koža zelo nežna in občutljiva.

Rojstvo otroka je največja sreča v vsaki družini, ki prinese obilo neprespanih noči, veliko dela, zahteva obilo pozornosti, a na vse to pozabite, ko vas pogleda s svojimi prikupnimi očmi. Če tudi vaša sestra, prijateljica, soseda ipd. pričakuje otroka, le izberite darilo ob rojstvu, ki bo nekaj posebnega in bo novopečenim staršem v veliko pomoč. Ne posezite po kakšnih klišejskih darilih, ki nikomur ne pridejo prav, temveč raje izberite personalizirana darila, npr. ninice, bodije, odejice, komplete oblačil ipd., ki so narejeni iz kakovostnih materialov. Tako staršem kot tudi otroku boste za vedno ostali v spominu.