dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je neobvezno vendar nujno za vsakogar

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje zavaruje pred tem, da bi plačali ogromne vsote denarja za nekatera zdravila ali zdravljenja, drage operacije ali posege, ki si jih dejansko nobeden ne more privoščiti, saj so cene gromozanske. V Sloveniji poznamo osnovno obvezno zavarovanje, ki je obvezno za vse državljane Slovenije, zato mora vsak poskrbeti za tovrstno zavarovanje na nek način, sli preko zaposlitve, samoplačništva ali sociale. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa je povsem prostovoljno in se zanj odloča vsak posameznik.

dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Pred leti se je vlada odločila, da bo ločila osnovno obvezno zavarovanje iz dopolnilno zdravstveno zavarovanje za vse državljane Slovenije in tako olajšalo državljanom stroške, v primeru, da so gotovi, da ne bodo rabili dragih zdravil ali dragih operacij in posegov. Osnovno zavarovanje krije veliko zdravil in posegov, vendar pa, če nima dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, boste za marsikateri obisk zdravnika zobozdravnika in okulista ter specialista morali plačati, saj ne gre za nujno zdravljenje.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno temu, da vam zavarovalnica dejansko krije vse vaše stroške v zvezi z zdravljenjem torej vsa zdravila, neglede na katerem spisku so, tudi dražja in učinkovitejša in vse vrste zdravljenj. Seveda so tukaj izvzeti samoplačniški načini zdravljenja ter tudi nekatere storitve pri okulistu in zobozdravniku, pri teh je potrebno kljub dodatnemu zavarovanju še kaj plačati.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ni vsako enako, med seboj se razlikujejo, zato ni vseeno, pri kateri zavarovalnici ga boste sklenili, saj različne pokrivajo različne storitve in zdravila. Da bi zares sklenili pravo za vas dobro dopolnilno zdravstveno zavarovanje, se raje prej posvetujte s strokovnjaki iz zavarovalnic in se dobro pozanimajte, kaj krijejo in kaj bi vi potrebovali. Zavarovati se je treba tudi pravočasno, to pa pomeni, se zavarujete v roku enega leta od dokončanja šole oziroma prekinitve statusa študenta, saj vam po tem vsako leto zavarovalnica obračuna višjo premijo glede na število let, ko niste bili dodatno zavarovani.