Nosečnost po tednih od začetka

Objavljeno Avtor: gorecwp Oznaka:

Nosečnost po tednih je čaroben čas, ko nastaja malo bitjece v telesu mame korak za korakam, razvija se vsak dan in teden za tednom napreduje, da je kar veselje. Uživajte v nosečnosti vsak teden in bodite obveščeni, kaj se v vašem trebuhu dogaja in kako se otrok razvija, potem boste vesele tudi, kaj uživati, jesti, na kaj paziti. Razvoj otroka normalo traja 40 tednov, pri nekaterih se lahko malo skrajša, kdo pa tudi malo zamudi ali pa se nepravilno izračuna čas zanositve. Na vse bodite pripravlja, otroci so polno presenečenj, takih, zelo prijetnih.

nosečnost po tednih

Nosečnost po tednih je način, kako boste spoznale nenehen razvoj otrok od rojstva pa naprej, saj se njegov razvoj ne bo ustavil vsaj ne do 26. leta, pa še potem se ljudje razvijamo, če le dovolimo. Vsak dan bo za vas nekaj posebnega, ko boste opazovali otroka, kako se v vas razvija in teh dni bo do poroda 280. Nosečnost po tednih je pomembna v prvem tromesečju, je pa smiselno razvoj opazovati po tedni zato, ker vsaka faza razvoja traja nekaj časa, da je prepoznavna.

Zanimivo je to, da ginekolog nosečnost šteje že od zadnjega dne zadnje menstruacije, kar pomeni, da ste pravzaprav vi lahko zanosili približno 14 dni ali celo tri tedne po tem datumu, ki ga šteje ginekolog. To pomeni, da prve tri redne niti ne moremo šteti v nek razvoj ampak gre bolj za oploditev in začetek razvoja otroka. Drugi teden po menstruaciji se namreč telo pripravlja na oploditev tako, da se jajčece spusti v maternico in čaka na oploditev. Če želite zanositi, je potrebno v tem času opustiti slabe prehranjevalne navade, kajenje, pitje alkohola in uživati več folne kisline ter vitamine.

Nosečnost po tednih je zanimiva naprej, ko se jajčece oplodi v tretjem ali četrtem tednu lahko to hitri test tudi pokaže in gre ženska potrditi nosečnost še h ginekologu. Zdaj se pravi razvoj šele začne.