Informacijska varnost

Celovita rešitev za informacijsko varnost

Varnost podatkov in informacij je izredno pomembna v vsaki organizaciji. Če vas ta tema zanima, lahko več o informacijski varnosti najdete na https://varnost-it.si/. Svetovanje, izobraževanje ter izvajanje penetracijskih testov so ključni koraki pri zagotavljanju, da je informacijska varnost visoka. Poleg svetovanja in izobraževanja pa so pomembne tudi strojna in programska IT-varnostna oprema, ki poskrbita za celovito zaščito informacijskih sistemov. To vključuje uporabo naprednih protivirusnih programov, požarnih zidov, sistemov za zaznavanje vdorov in druge rešitve, ki preprečujejo nepooblaščen dostop in škodljive napade. Poleg tega je ključno tudi redno vzdrževanje IT opreme, kar vključuje posodabljanje programske opreme, izvajanje varnostnih popravkov ter zagotavljanje pravilne konfiguracije in nastavitev varnostnih naprav. Za naročnike podjetje MD svetovanje opravlja celovite preglede in varnostna testiranja njihove informacijske opreme. Na podlagi analize trenutne informacijske varnosti nudijo strokovno svetovanje, da se informacijska varnost izboljša in poiščejo najbolj optimalne IT-varnostne rešitve, ki ustrezajo njihovim potrebam.

Večja informacijska varnost s svetovanjem za prepoznavanje tveganj

Njihovi strokovnjaki se aktivno povezujejo s strankami, da skupaj pregledajo in preverijo obstoječe stanje informacijske varnosti v njihovi organizaciji. Namen tega pregleda je podrobno oceniti kakšno raven ima informacijska varnost v organizaciji. Za to izvedejo analizo učinkovitosti obstoječih varnostnih rešitev, mehanizmov in ukrepov ter preverijo skladnost z varnostnimi politikami, ki ste jih določili. Pregled jim omogoča tudi prepoznavanje morebitnih tveganj in zmanjševanje poslovne škode v primeru varnostnih incidentov. Na podlagi teh ugotovitev lahko izboljšate raven vaše informacijske varnosti ter se pripravite na morebitne hekerske napade, izgubo podatkov zaradi naravnih nesreč ali požarov ter izvajate ustrezne ukrepe za preprečevanje ali vsaj zmanjšanje teh tveganj.

Informacijska varnost

Potem ko so opravili pregled trenutnega stanja informacijske varnosti v vaši organizaciji, vam njihovi strokovnjaki svetujejo in pripravijo načrt za izboljšanje informacijske varnosti. S tem načrtom vaša organizacija pridobi možnost dvigniti raven varnosti. Z njihovim načrtom bo vaše vodstvo bolj obveščeno in samozavestno sprejemalo odločitve glede naslednjih korakov in naložb za izboljšanje zaščite pred kibernetskim kriminalom in drugimi varnostnimi incidenti. Z njihovimi rešitvami boste pridobili pomembne informacije, ki vam bodo pomagale prepoznati ključna območja za nadaljnje ukrepanje in povišanje ravni varnosti. To bo omogočilo, da bo informacijska varnost večja in da bo večje tudi zaupanje v vaše informacijsko okolje ter zaščito dragocenih podatkov.

Izobraževanja in ustrezne rešitve za zaščito vaše organizacije

Podjetje se je specializiralo za urejanje celotne informacijske varnosti v organizacijah. Zagotovijo vam vzpostavitev in vzdrževanje visoko razpoložljivih rešitev za informacijska okolja, ne glede na njihovo velikost. Poleg tega izvajajo tudi izobraževanja s področja IT-varnosti za vaše zaposlene. Z njihovo pomočjo se informacijska varnost v vašem podjetju izboljša. Njihova ekipa vam lahko pomaga pri vgradnji ustrezne strojne opreme ter namestitvi in konfiguriranju sistema programske opreme, ki zagotavlja optimalno delovanje in informacijska varnost vašega okolja. S tem prevzamejo odgovornost za celotno informacijsko varnost. Z izobraževanjem s področja IT-varnosti za vaše zaposlene pa se zagotavlja tudi dvig zavedanja o tveganjih in potrebnih ukrepih za zaščito informacijskih sistemov. S tem se povečuje znanje in sposobnost zaposlenih pri upravljanju z informacijsko varnostjo ter zmanjšuje možnost napak in varnostnih incidentov.

Informacijska varnost je izjemno pomembna, zato naročnikom ponujajo celovite rešitve na tem področju. Nudijo strokovno svetovanje glede informacijske varnosti v njihovi organizaciji. S pomočjo svetovanja lahko identificirajo tveganja ter izboljšajo varnostne ukrepe. Izvajajo tudi izobraževanja za zaposlene v njihovi organizaciji, kjer jih poučijo o pomenu informacijske varnosti ter jim posredujejo znanje in veščine za zaščito informacijskih sistemov. Na podlagi sistemskih pregledov lahko opravijo temeljito analizo informacijske varnosti v organizaciji naročnikov. To jim omogoča prepoznati morebitne slabosti in priporočiti ustrezne izboljšave za večjo varnost.

Penetracijski testi in zaščito pred hekerskimi napadi

Izvedejo tudi penetracijske teste, kjer preverijo odpornost sistema na hekerske napade. S tem identificirajo morebitne ranljivosti ter omogočajo naročnikom, da se pravočasno zaščitijo pred morebitnimi varnostnimi incidenti. V ponudbi imajo tudi prodajo in najem celotne IT-opreme priznanih znamk. Poleg tega vam zagotavljajo tudi vzdrževanje te opreme, tako strojne kot programske, ter vzdrževanje spletnih strani. Skupaj vam zagotavljajo celovito rešitev na področju varnosti informacijskih tehnologij ter vzdrževanja opreme, kar prispeva k večji zaščiti vaših informacijskih sistemov.

Hekerski napad predstavlja enega osnovnih gradnikov kibernetske kriminalitete. Poleg tega, da so lahko povezani s kibernetskim vojskovanjem ali kibernetskim terorizmom, kot so hektivisti, so napadi motivirani na različne načine. Motivacije za napade se lahko razvrstijo v tri glavne kategorije: kriminalne, politične in osebne. Kriminalno motivirani napadalci se osredotočajo na finančno korist, bodisi s krajo denarja, krajo podatkov ali prekinitvijo poslovanja. Enako velja za osebno motivirane napadalce, kot so nezadovoljni sedanji ali nekdanji zaposleni, ki si želijo pridobiti denar, podatke ali zgolj želijo motiti delovanje podjetja. Vendar je njihov glavni cilj pogosto maščevanje. Zato svoje napade izvajajo na način, da so javno objavljeni.

Zaščitite vaše naprave z antivirusno programsko opremo

Antivirusni program je pomemben program, ki je namenjen zaznavanju in odstranjevanju različnih vrst zlonamerne programske opreme, kot so virusi, iz vašega računalnika ali prenosnika. Zlonamerna programska oprema je koda, ki lahko povzroči poškodbe na vaših računalnikih, prenosnikih in podatkih, ki se nahajajo na teh napravah. Vaša naprava se lahko okuži s tovrstno programsko opremo na več načinov – na primer, ko nenamerno prenesete zlonamerno programsko opremo iz priponke sumljivega e-poštnega sporočila, preko USB naprav ali celo ob obisku sumljivih spletnih strani.