Kaj je jacuzzi in kako lahko vpliva na vaše dobro počutje

Posted on by : gorecwp Tags:

Ni vedno mogoče obiskati naravnih vrelcev, da bi pomirili utrujene mišice, vendar jacuzzi bazeni prinašajo sprostitev vročih vrelcev kar v vaš dom. Predstavljajte si sebe v veliki kadi in se namakate v vroči vodi, to je sprostitev v jacuzziju. Jacuzzi je Namenjen masažni kopeli, ki ima vodne curke za masažo telesa med namakanjem. Jacuzzi je blagovna znamka masažne kadi. Veliko ljudi uporablja to besedo za katero koli vrsto masažne kadi, vendar je tehnično gledano le ena posebna znamka.

jacuzzi

Masažne kadi in jacuzziji so velike kadi, ki jih lahko napolnite z vročo vodo in se v njih sprostite. Običajno imajo vodne curke, ki masirajo vaše telo med namakanjem. Nekatere masažne kadi in jacuzziji so celo dovolj veliki, da sprejmejo več ljudi. Masažne kadi in zdravilišča obstajajo že tisočletja. Prvi jacuzzi je v začetku leta 1900 ustvarilo sedem italijanskih bratov Jacuzzi, ki so se priselili v ZDA. Prvotno so ga zasnovali kot način za pomoč svojim družinskim članom z artritisom in drugimi zdravstvenimi težavami.

Dandanes se jacuzziji uporabljajo tako v medicinske namene, kot tudi za rekreacijo. Mnogi ljudje jih uporabljajo za sprostitev po napornem dnevu ali za praznovanje posebne priložnosti s prijatelji. Nekateri jih celo uporabljajo kot del svoje vadbene rutine. Masažne kadi in jacuzziji delujejo tako, da vroča voda kroži po sistemu cevi in curkov. Voda se segreva z električnim grelnikom ali plinsko pečjo. Masažna kad je v bistvu masažna kad z nekaj curki in je običajno izdelana iz akrila ali steklenih vlaken. Vroča voda in curki skupaj masirajo vaše telo in lajšajo bolečine v mišicah. Vroče namakanje povzroči tudi širjenje krvnih žil, kar lahko pomaga izboljšati cirkulacijo.

Namakanje v vroči kadi lahko tudi pomaga zmanjšati stres in spodbuja sprostitev. Mnogi ljudje ugotovijo, da jim namakanje v vroči kadi pred spanjem pomaga bolje spati. Prenosna masažna kad ali prenosni SPA je majhna, samostojna enota, ki jo je mogoče premikati z ene lokacije na drugo. Te enote so običajno izdelane iz plastike ali steklenih vlaken in lahko sprejmejo dve do šest oseb. Te domače masažne kadi so zelo priljubljene, ker jih je enostavno postaviti in odstraniti ter ne zahtevajo posebne namestitve. Vse, kar potrebujete, je ravno mesto na vaši terasi, terasi ali verandi, kjer lahko priključite jacuzzi in ga napolnite z vodo.