lesene hiše

Lesene hiše spet v modi

Objavljeno Avtor: gorecwp Oznaka:

Če imate radi naravo in preživljanje v njej, vam lahko podobno izkušnjo zagotovijo lesene hiše. Te si lahko zagotovite na spletni strani Montaža hiše, ki vam nudijo najbolj kakovostne storitve v dogovorjenem roku po vaših željah in potrebah. Lesene hiše nudijo domačnost in toplino že pri 18 do 20 stopinjah Celzija, kar pomeni, da bo račun ogrevanja majhen, saj vemo, da znajo ogrevanja biti kar draga.  Če pa so hiše lesene to ne pomeni, da bo vsak naš korak zaznamoval škripajoč zvok ali pa, da se bo kar tako žgala, saj so zgrajene iz posebne vrste lesa finskih borovcev. To kar slišite od drugih ponavadi sploh ni res, ali pa so imeli le slabo izkušnjo. Temu se lahko izognete, če najdete dobrega ponudnika, kateremu lahko zaupate in nudi najkvalitetnejše materiale pri izdelavi.

lesene hiše gore

 

Dan danes je spet v modo prišel les in iz njega delamo skoraj vse (lesena okna, lesena vrata, lesene hiše, lesen pribor, leseni hišni elementi…). To pa zato, ker smo se do sedaj naučili les že zelo dobro obdelovati, vendar to ne pomeni, da je obdelovanje zato kaj lažje. Če želimo, da je izdelek kvaliteten je potrebno vanj vložiti veliko časa in natančnosti. Tudi, če delamo z najsodobnejšo tehnološko napravo, je z lesom še vedno potrebno skrbno delati.

Za lesene hiše je torej značilno, da je dober toplotni prevodnik, vendar naj vas ne skrbi, da bo poleti pa sedaj vroče v njih. Ravno obratno, temperature bodo enake kot v navadnih hišah. Manjši problem je le ta, da ima slabo zvočno izolacijo, kar pomeni, da se bo slišal tudi zvok, ki prihaja od zunaj, ker ga ne zaduši dovolj dobro. Torej lesene hiše so res priročne, le zaščitite jih s kakšnimi premazi in dodatki, pred morebitnimi vdori vode, ter lesenimi črvi, da boste lahko brezskrbno dopustovali ali pa živeli v njih.