notranja revizija

Notranja revizija je nujna za velika podjetja, za vsa ostala pa je zelo priporočljiva. Gre za to, da se preveri, ali podjetje posluje pravilno in transparentno. Odkrijejo se lahko napake pri poslovanju še preden jih najde inšpektor, kar je za podjetje super in najmanjši strošek. Priporoča se, da e notranja revizija izvede s pomočjo zunanjega partnerja, ki je usposobljen. To pomeni, da najamete podjetje, ki ima verificirane, od države potrjene revizorje, ki s svojim podpisom jamčijo, da so pregledali papirje in da je vse v redu. Tega človeka je potrdila država in ga verificirala, zato je zelo zanesljiv in verodostojen.

notranja revizija

Ko se izvaja notranja revizija, je dobro, da sodelujejo ljudje iz podjetja in ljudje iz najetega podjetja, ki je registrirano za opravljanje te dejavnosti. Če opravijo notranjo revizijo samo ljudje iz podjetja obstaja nevarnost, da ne bodo pravilno zadeve speljali in da bodo morda zaradi lojalnosti do kolegov napake pometli pod preprogo, to pa lahko podjetje kasneje stane res velike vsote denarja. Preprečite to.

Notranja revizija ni policijska ura ampak pomoč podjetju, da se preveri, če posluje dobro. To je prava pot do tega, da se podjetje zaščiti pred napakami, ki so lahko nenamerne ali celo namerne. Zagotovo vam je v interesu, da boste lahko mirno spali in boste imeli podpis revizorja, da je pregledal, odpravil napake in da ste čisti ter kriti. Največkrat se najbolj opečejo najbolj poštena podjetja, ki zaupajo sistemu in delavcem vendar ni vedno tako lepo, kot je na zunaj.

Naj vam pomaga notranja revizija, da boste mirno in dobro poslovali ves čas brez pretresov in šokov, da niste vedeli. Imejte vse pod nadzorom, ker le tako lahko veste, da bo vse v redu. Naročite se na to storitev in bodite brez skrbi. Veliko manj vas bo stalo, kot kakšna kazen, ki si je gotovo ne zaslužite.