Ali so peleti najboljši način za ogrevanje ?

Posted on by : gorecwp Tags:

Vsekakor je to zanimiva debata o kateri lahko debatiramo ure in ure. Kaj je najboljši način za ogrevanje je seveda odvisno od vašega trenutnega položaja ter, koliko veliko hišo oz. stanovanje imate. Peleti so super način ogrevanja saj so narejeni iz žaganja in podobnega materiala, kater bi bil drugače zavržen ter bi stran metali neizkoriščen material. Peleti kateri se, da kupiti s na zgornji povezavi imajo kakovost A1 EN Plus katerega je zelo pridobiti. To pa pomeni, da imajo večjo energijsko vrednost ter so narejeni it boljšega materiala. Boljši so tudi iz vidika varovanja okolja saj za pelete ne potrebujemo uničevati gozdov saj so, kot sem že prej omenil narejeni iz odpadnih materialov.

peleti

Peleti potrebujejo posebno vrsto peči na katere delajo in imajo tudi prav poseben dizajn. Te peči  so dandanes tudi zelo pametne in so narejene, da jim pomaga veliko računalnikov ter lahko avtomatiziramo vse od kdaj se peč vžge ter na primer koliko peletov se doda v peč na koliko časa s tem naredimo, da imamo lahko  vseskozi toplo hišo ter vodo brez, da bi rabili za to narediti karkoli.

Že sami po sebi so peleti odličen način ogrevanja saj so poceni in z njimi ne uničujemo okolja.

Poznamo tudi več vrst različnih peletov torej iz drugih dreves vendar so najboljša iz smrekovega lesa saj imajo zelo dober energijski izkoristek ter so poceni. Ravno zaradi vseh zgoraj naštetih faktorjev se na pelete ogreva več kot 1,8 milijona Američanov, kar pa je zelo impresivno saj niso dolgo časa v uporabi.

Seveda pa je vedno vprašanje kaj točno želite, koliko želite z at plačati ter kakšne namene imate. Sam sem mnenja, da mogoče peleti niso najboljša ideje za majhna stanovanja saj so že same peči prevelike bi jih pa priporočal vsem ki živite v hišah ter ne veste kako bi se ogrevali.