izdelava fasad

Zakaj se izdelava fasad za vas tako splača

Izdelava fasad mora biti kvalitetna in strokovna, zato izberite izkušene mojstre. Kakovostna izdelava fasade ni lahka, ker je treba poznati kakovostne materiale in način izdelave ter vezanja plošč in izoliranja oken ter vrat, da stavba ne pušča. Ker, če se naredijo pri fasadi na začetku napake, je nekaj možno popraviti, včasih tudi ni možno popravljati in tako ostane ta napaka za vedno. Izdelava fasad je obvezna za novogradnje medtem, ko za stare gradnje je izjemno priporočljiva za ohranjanje energije in znižanje stroškov ter izboljšanja bivalnih pogojev v stavbi.

izdelava fasad

Izdelava fasad zahteva natančnost iz izkušnje. Če se vprašate glede cene, je ta odvisna od velikosti torej površine fasade, od vrste fasade ter kvalitete materialov in od tega, kateri mojster jo izdela. Najamite takega, ki vam bo pošteno na začetku povedal, kaj vse spada v ceno in naredi tudi predračun. Bodite pazljivi, če je v predračunu tudi zaščita hiše. Izdelava fasad je lahko uničujoča za vašo hišo, če podjetje nima v navadi, da zaščiti že obstoječe elemente.

Za obstoječo stavbo, ki nima fasade, je približno tako, kot če bi delali z novogradnjo. Edino kar je razlika je to, da je treba ugotoviti, da hiša ni morebiti vlažna in da nima morebiti notranje izolacije narejene narobe ali je celo nima. Kamnite hiše je velikokrat narobe obleči v fasado, ker potem ne diha stavba in postane vlažna ter neznosna za bivanje in uničujoča do stvari.

Izdelava fasad za stavbe z obstoječimi starimi fasadami je najbolj zahtevna, ker je treba staro fasado odstraniti, kar precej traja, tudi stane in povzroča kar nekaj umazanije ter prahu in hrupa. Vendar se seveda izjemno splača. Tisti, ki so to naredili ne morejo prehvaliti novih pogojev bivanja z novo fasado ter prezračevanjem in jim je žal le to, da niso že prej se odločili za zamenjavo fasade. Prihranijo pa do 80 % energije in stroškov za ogrevanje.