sončne elektrarne

Sončne elektrarne kot del zelene prihodnosti

Objavljeno Avtor: gorecwp Oznaka:

Zelena energija, zeleno gospodarstvo in vpliv na podnebne spremembe. Vse to so področje o katerih se vse več govori tako v zasebnem kot poslovnem prostoru. Preverite, kakšna je ponudba sončnih elektrarn in prispevajte svoj košček v mozaiku sprememb na boljše?

Zakaj sončne elektrarne?

Sončna energija je obnovljiv vir energije, ki ga ne bo zmanjkalo. No, vsaj zaenkrat ne. Namestitev sončne elektrarne je investicija, ki se ob vse hitreje naraščajočih cenah zagotovo izplača, trenutno pa je na vaši strani tudi zakonodaja, ki pa se bo v bližnji prihodnosti spremenila. Takrat namestitev sončnih panelov na vašo streho ne bo več ugodna.

Kje iskati sončno elektrarno?

Zagotovo je prva postojanka splet. Na njem vedno najdete širok nabor možnosti, med katerimi lahko že sami, z ustreznim raziskovanjem, izluščite osnovne možnosti. Ker pa je področje elektrotehnike oziroma energetike pogosto področje o katerem laiki vemo malo, pa je smiselno, da se za pomoč pri svetovanju obrnete na strokovnjake. Ti vam bodo z veseljem svetovali, kateri moduli so za vas najprimernejši. Ekipa strokovnjakov vam bo izdelala načrt namestitve sončnih panelov na streho vašega izbranega objekta, ta je lahko zaseben ali posloven, vključno z velikimi objekti industrijskih objektov.

Pri namestitvi sončnih elektrarn je ključno, da zaupate strokovnjakom. Četudi se vam morda zdi namestitev panelov na objekt povsem enostavno opravilo, v ozadju stoji tehten razmislek o tem, kako namestiti panele. V Sloveniji, ki je proti severu odmaknjena stran od ekvatorja, je potrebno sončne panele nekoliko dvigniti, najbolje pa jih je namestiti v smeri juga. Tako boste za zadostne količine sončne energije poskrbeli tudi v zimskem času, ki je manj osončen.

Prav tako bodite pripravljeni, da vaša elektrarna vsak dan ne bo proizvedla viškov. Od števila sončnih dni, teh je v Sloveniji največ na skrajnem JZ in JV Slovenije, je odvisna tudi učinkovitost vaše elektrarne. Več kot je padavin, manjša bo učinkovitost. Ne pozabite pa niti na redno vzdrževanje in čiščenje sončnih panelov, ki poskrbijo za boljši izkoristek.