terme Topolšica

Terme Topolšica ponujajo veliko zabave in različnih aktivnosti

Globoko smo že zakorakali v poletje in ob visokih temperaturah je kakšna osvežitev v morju ali toplicah še kako dobrodošla. Terme v Topolšici ponujajo vse, kar potrebujete za prijeten in sproščujoč oddih. Berite dalje in izvedeli boste, zakaj se splača obiskati te kraje.

Terme Topolšica imajo dolgo zgodovino. Že stari Rimljani so tu v Savinjski dolini odkrili vrelec termalne vode in jo tudi uporabljali. V 16. stoletju so terme omenjene kot turistična destinacija, ki se lahko pohvali s številnimi zdravilnimi učinki, ki jih nudi termalna voda. Obiskovali so jo ljudje od blizu in daleč. Po drugi svetovni vojni se je tu turizem začel bliskovito razvijati in tako danes terme Topolšica spadajo med najboljše terme v Sloveniji. Notranji in zunanji bazeni nudijo možnost rekreacije in sproščanja. Sprostitev in mir boste našli tudi v savnah in wellnessih, ki pospešujejo prekrvavitev in iz telesa izločajo toksine.

Termalna voda dokazano blagodejno vpliva na naše telo. Pomaga nam zmanjšati bolečine v mišicah in sklepih, spodbuja prekrvavitev, olajšuje stres, izboljša kakovost kože, okrepi imunski sistem in pomaga pri boleznih dihal. To je le nekaj izmed pozitivnih učinkov, ki jih nudi termalna voda. Terme Topolšica pa so odlična izbira tudi za vse, ki potrebujejo kakovostno rehabilitacijo. Okrevanje po operaciji, hudi bolezni ali poškodbi je lahko dolgotrajno in težko, a termalna voda lahko blaži bolečine v sklepih, kolenih, kolkih in hrbtenici in pomaga pri lahkotnejšem gibanju telesa.

Terme pa lahko obiščete tudi z družino, saj nudijo številne aktivnosti za otroke in odrasle. Lahko se odpravite do bližnjega Velenjskega jezera in tam čofotate, plavate, supate itd. S kolesom ali peš lahko raziskujete Savinjsko dolino in Mozirski gaj. Vsi ljubitelji zgodovine lahko obiščete Velenjski grad, grad Vrbovec, Muzej usnjarstva ali Hiši mineralov. V zimskem času lahko uživate tudi v smučanju na bližnjem smučišču Golte.

Terme Topolšica omogočajo kakovostno preživljanje časa z družino, nudijo pa tudi vse potrebno za okrevanje po operacijah, boleznih ali poškodbah. Pohitite in jih obiščite še to poletje.