zobna proteza

Zobna proteza, ki nadomesti manjkajoče zobe

Objavljeno Avtor: gorecwp Oznaka:

Dan danes je toliko nezdrave hrane, ki škodujejo zobem, še posebej kajenje, kava in čaj imajo velik vpliv na barvo naših zob. Potem zelo slabe so tudi sladke zadeve, ki povzročajo karies, kateri zna biti zelo nadležen. Največja težava dan danes pa je brezzobost. Brezzobost pride z starostjo ali pa boleznijo, ki je pobudnik za izpadanje zob, saj uniči korenino in dlesni. Takrat je edina stvar, ki nam lahko vrne nasmeh zobna proteza. Je pripomoček, ki nadomesti manjkajoče zobe. Če opazimo spremembe v zobni votlini se je potrebno hitro posvetovati z zobozdravnikom.

zobna proteza

Dobra zobozdravstvena oskrba vas čaka na spletni strani centra Lux dental, https://luxdental.si/zobna-proteza/, in si je vredno ogledati njihove storitve. Zobna proteza je postala zelo iskana zadeva, da se na obraz povrne lep samozavesten nasmeh. Ponavadi nastane brezzobost zaradi dentalne bolezni, katero opazimo tako, da postanejo zobje majavi, dlesni do rdečkaste barve in ob ščetkanju krvavijo, ter nastane slab zadah tudi po ščetkanju. Ponavadi nastanejo pri slabi higieni, slabem imunskem sistemu, pri starosti, nosečnosti in kajenju. Da nam ne bo potrebno razmišljati o tem kdaj bo potrebna zobna proteza moramo redno obiskovati zobozdravnika in skrbeti za ustno higieno.

Na voljo imamo več protez, kot na primer totalna, delna, fiksna in začasna zobna proteza. nastavljene so po meri, da se lepo prilagodijo v ustni votlini in nimamo neudobnega občutka, ko jih nosimo, čeprav se bo od začetka kar težko navaditi imeti nekaj čisto tujega v ustih. Tudi izgovorjava in prehrana je na začetku malo težja, ker se je potrebno navaditi, če pa imamo z njo res veliko težav jo je potrebno ponovno prilagoditi, saj je po vsej verjetnosti prišlo do napake. Prav tako je potrebno, da je zobna proteza vsak dan očiščena, tako kot navadni zobje da se na njih ne nabere umazanija. To opravimo z posebnimi tableti, ki odstranijo bakterije.