Pravljična zunanja svetila pričarajo svetlobo tudi pozimi

Zunanja svetila vedno pridejo prav pri hišah in na vrtovih, saj so lahko dnevi kratki kot je to sedaj pozimi in potrebujemo svetlobo, da vidimo kje hodimo in kaj se dogaja. Poleg tega so lahko izjemen okras in estetsko dovršeni, da jemljejo dih. Vso pestro ponudbo zunanjih svetil si lahko ogledate na tej povezavi https://volino-svetila.si/zunanja-svetila.html. Zunanja svetila so tudi na hišah, ta pa so drugačna, namenjena so močni osvetljavi poti, dvorišč, nadstreškov in okolice hiše, zato so lahko narejena kot luči ali reflektorji z izjemno svetlobo.

zunanja svetila

Zunanja svetila so lahko samo dekorativna, ta so ponavadi solarna, kar pomeni, da se napajajo iz sončne celice, ki je vgrajena vanjo ter se samodejno zaradi senzorja svetlobe tudi prižigajo in ugašajo pri določeni svetlobi ali temi, zato nekatera svetijo tudi, če so sivi, megleni ali snežni dnevi, ker je svetloba takrat šibka. Tovrstna svetila so lahko vseh oblik, od okroglih, kamnitih oblik, kvadratnih, svetilnikov, skulptur in podobno, da lepo okrasijo dvorišče ali vrt ter poti.

Hišna zunanja svetila so namenjena močni osvetljavi zunanjosti hiš, gospodarskih poslopij, garaž, nadstreškov, dvorišč, skladišč, podjetij in drugih stavb, zato da je možno delati tudi, ko se spusti mrak, saj je to jeseni in pozimi zelo hitro in je noči precej daljša kot je dan. Vsa ta svetila so običajno vodotesna in tako zaščiten, da zunanji vplivi nanje ne vplivajo.

Zunanja svetila naj bodo narejen kakovostno, saj bodo le tako žarnice dolgo zdržale in ne bodo pregrevale. Svetujemo uporabo varčnih žarnic in led svetil, ki ne porabijo veliko energije in bodo precej vam prihranili denarja, tudi nekaj deset evrov na mesec, sploh pa, če so solarnega izbora. Pa še zel oso ekološke s tega vidika, da uporabljajo le obnovljiv vir energije iz sonca, ga hranijo v akumulatorju in porabljajo, ko se potrebuje osvetlili okolica, kar pa storijo res dobro.