vgradni bazeni in kleti

Vgradni bazeni in kleti za vsak dom

Prihaja poletje, ko se ozračje zelo segreje in sonce močno pripeka, kar marsikomu povzroča preglavice. Nekateri se zato pogosto zatečejo v toplice, se hladijo z osvežilnimi pijačami ali pa se zadržujejo v kletnih prostorih, kjer so temperature celo leto bolj nizke. A v toplicah je lahko kar velika gneča, kar marsikoga odvrne od njihovega obiska, zato pa imamo za vas odlično rešitev – vgradni bazeni! Bazen si lahko postavite kar na lastnem vrtu in tako se lahko vsak dan po mili volji kopate in sončite in to brez neznancev okoli vas! Za ugodne ponudbe vgradnih bazenov kliknite na www.bazeni-kleti.si, mimogrede pa si lahko pogledate še ponudbo kleti, kamor lahko spravite svojo ozimnico.

Vgradni bazeni

Verjetno je vsak, ki ima okoli hiše dovolj prostora že kdaj razmišljal, da bi si omislil bazen. To je namreč odlična priložnost, da v poletnih mesecih vsak dan uživate v čofotanju in igrah z družinskimi člani, lahko pa priredite tudi zabavo in na bazen povabite še prijatelje. Lasten bazen ima številne prednosti pred obiskom toplic, med drugim boste v njem sami oziroma s poznanimi ljudmi, posledično bo v njem manjša gneča in bolj sproščeno vzdušje. Vgradni bazeni poskrbijo za dodatno eleganco in lepši videz vrta in če se boste kdaj odločili za prodajo hiše, boste zaradi bazena gotovo dosegli višjo ceno.

Ko kupujete vgradne bazene bodite pozorni na to, da bodo narejeni res kvalitetno. Nihče si verjetno ne želi, da bi bazen kmalu začel povzročati kakšne težave, saj to pomeni tudi dodatne stroške in skrbi. Bazeni iz steklenih vlaken so zato gotovo ena izmed boljših izbir, saj le redko potrebujejo popravila ali preplastitev barve, ne potrebujejo nobenega posebnega vzdrževanja in čiščenja (razen da skrbite za čisto vodo v njem), njihove stene pa so odporne proti zdrsom, torej je poskrbljeno tudi za varnost. Dobra stran tega, da so stene bazenov iz steklenih vlaken gladke je tudi ta, da se na njem ne bodo nabirale alge, katere je težko odstraniti. Vse zgoraj našteto pomeni, da boste prihranili kar nekaj denarja pri stroških vzdrževanja, kar pomeni, da lahko s tem denarjem uredite okolico bazena in si na vrtu ustvarite pravi mali raj.

vgradni bazeni in kleti
Bazen poskrbi za popestritev vašega doma.

Na voljo imate različne možnosti vgradnje bazena. Lahko se odločite, da bo vaš bazen popolnoma potopljen v zemljo, lahko ven gleda le rob, lahko pa je bazen v celoti na površju zemlje. Prednost tega, da je bazen popolnoma vgrajen v zemljo je, da boste vanj lažje prišli, saj ne boste rabili plezati po lestvah ali kaj podobnega, boste pa po drugi strani imeli pri bazenih, ki so nad zemljo manj dela s čiščenjem vode v njem, saj vanj ne bo prišla sveže pokošena trava ali umazanija z dvorišča.

V drugi polovici članka pa si poglejmo nekaj prednosti domače shrambe, ki jo tudi najdete na zgornjem linku.

Kleti oziroma shrambe

Sodobne hiše skorajda nimajo več shramb oziroma kleti, kamor bi lahko spravili ozimnico ali sveže sadje in zelenjavo z vrta, kar pomeni, da potem to odlagamo nekam ob toplotno črpalko, v trenutno prazno sobo ali kam drugam. A ti prostori za shranjevanje sadja in zelenjave niso primerni, saj so pretopli, kar vpliva na krajši rok uporabnosti sadja in zelenjave. Najbolje je, da sadje in zelenjavo hranite v hladnem, temnem in suhem prostoru. Zdaj ste se mnogi gotovo začeli spraševati, kaj pa če takega prostora nimam? Nič ne de, tu smo na vrsti mi. Ponujamo vam vgradne shrambe oziroma kleti različnih dimenzij in velikosti, v katerih boste lahko shranjevali doma pridelano sadje in zelenjavo in tako poskrbeli, da bodo živila dlje časa ostala sveža in uporabna. V kleti lahko hranite tudi buteljke vina ali drugih pijač, ki zahtevajo hladen prostor.

vgradni bazeni in kleti
Kleti ali zemljanke so odličen prostor za shranjevanje živil.

Če v hiši nimate dovolj prostora, da bi postavili klet, potem se vam ponuja še ena rešitev, in sicer zemljanka. V čem je razlika? Zemljanko lahko vkopate v hrib, kar pomeni, da vanjo vstopate horizontalno, klet pa se vkoplje vertikalno v zemljo in je dostop vanjo omogočen po stopnicah. Zemljanka je zato morda boljša izbira za vse, ki težje hodijo po stopnicah, v njo pa boste tudi lažje znosili vse pridelke in steklenice.

Morda niste vedeli, ampak v zemljankah so nekoč ljudje tudi živeli, vanje so se zatekli pred vremenskimi neprilikami ali pred drugimi nevarnostmi. Življenje v zemljankah je danes spet vse bolj popularno, celo tako, da jih ponekod ponujajo že kot turistične namestitve, predvsem kot glamping doživetja.

Tako klet kot zemljanka sta odličen način za shranjevanje živil in pijač, sami pa se morate odločiti, kaj bi vam bolj ustrezalo. Seveda morate najprej izračunati, kje bi imeli dovolj prostora za njuno postavitev, potem pa morate razmisliti tudi o tem, kakšen dostop do njiju bi vam bil ljubši – vertikalni ali horizontalni.

V tem članku smo vam ponudili dve različni, a zelo uporabni možnosti za domačo uporabo. Ena možnost je bazen, ki je danes zelo priljubljena izbira med ljudmi, saj omogoča domačo zabavo in sprostitev, druga možnost pa so kleti oziroma zemljanke, ki pa imajo nekoliko bolj uporabno vrednost, saj lahko v njih hranite pridelke.